13 Ağustos 2018 Pazartesi

Aynı gemideyiz de....

Aynı gemide olduklarımız 1968 de 6 filo İstanbul geldiğinde ABDye karşı çıkanları o günün MTTB başkanı İsmail Kahraman tarafından Komünistlikle suçlayarak gençlere saldılar düzenlemiş ve Amerikan askerleri erkeklik ihtiyaçlarını kadıköy genel evinde gidememişlerdir.. Aynı gemideyiz değil mi?
    İsmail kahraman günü geldi bu ülkede 2 dönem TBMM başkanlığı yaptı o zamanlar ABD dost ve müttefik idi. O dostun sayesinde Fetö yü bütün itiraz ve DGM Savcısı nın belgeletine  MGK nun kararlarına rağmen Hoca efendi yaptınız ,itiraz edenleri doğduğuna pişman ettiniz hatta meclisteki Milletvekiline bile uzaklaştırma cesazı verdiniz.Adına paralar bile bastınız,yapmayın dedikçe,aynı gemideyiz zararı beraber, ama kim dinledi.
   Ergenekon,Balyoz, oda tv,ve. Ve. davalar için yanlış yapıyorsunuz dedikçe ,Bu davalarında savcısı oldunuz, yine aynı gemide değilmiydik.
   Anayasa değişiklikleri geldiğinde yine aynı tezgah ,Hsyk nın fetö oyunu olduğunu söyledik o zaman  iki ayyaşın anayasını değiştirdinizi söylediniz.
     PKk ve Apo ile senli benli oldunuz Akiller sayesinde milleti kandırdınız, yapmayın dedikçe aponun İmralı adası neredeyse turistik ada oldu...Diyabakır meydanında Migri miğri ile Aponun mektupları okundu..
    Suriye ile ortak parlamento toplantıları yapılırken, çoluk çocuk beraber tatil yaptığı bit dönemde ABD nın aklına uyup birden Esat,oldu eset...yapmayın dedik ama siz Emevi camiinde cuma namazına hazırlandınız,gerisi malum... Sonrada terörist Salim Müslime kırmızı halı döşedik Ankara da kabul ettik,Pyd yi kuzey ıraktan suriyeye biz geçirdik ardından da Müslüm terörist ilan ettik, habur konusunu ise herkes iyi hatırlar,çadır mahkeleri ile ünlü..
    Bu arada elde ne var önemine bakılmaksızın babalar gibi satmaya devam ettik ve parayıda betona gömdük.yatırım işi komünist işi,çiftçiye gerek yok nasılsa ABD ve AB nın çiftçileri üretiyordu... Kim birşey söylese aklını kendine sakla diyerek azarı basıyorlardı. Ne Sendikalar, dernekler, stk lar,gazeteler, hatta muhalefet bile konuşamaz hale geldi. Tek ses yeter diyerek yetkiler alındı.
      Başkanlık meselesi konuşulmaya başlanınca, yapmayın ,aynı gemideyiz bu ülke hepimizin dedikçe ,bizler ötekiler olarak bu defa vatan ayını olmakla pkk ile aynı çizgide olmakla vs.ve suçladılar artık biz insan bile değildik..
   Seçimden sonra sosyal medya da nasıl koyduk gibi kaba saba tehditlerle susturulduk..!6 yıl geçmişti bu Ülkeye meğerse bu kötülüklerin hepsini İktidar depilde Muhalefet yaptı Nidaları Utanmadan sıkılmsdan  söylendi durdu...
 Yatırımın yok,teknoljin yok,eğitimin yok sadede bir camide 5 imam, birçok okulda ücretli öğretmenler,köylerde öğretmende yok. Okullar kapatıdı Öğrenciler eğitim için İlçelerdeki okullara taşındı da Niye Camiler kapanıp insanlar Daha büyük camilere taşınmadı,hen daha iyi ibadet olmazmıydı.....Ekonominin ne olmasını bekliyordunuz?
    Arkadaşlar bizim bu ülkeden başka bir ülkemiz yok,buna canla başla bütün gücümüzle sahip çıkmalıyız dedikçe,sizin aklınız ermez diyenler....Dolar, Türk parasına göre çok fazla değer kazanınca,bizleri hatırladılar ve aynı gemide yüz demeye başlandılar....Aslında gözden kaçanda şu Dolar değer kazanmıyor,altın ve Avro değer kazanmıyor ,onlar durduğu yere de  Ne yazık ki Kaynakları ve  Ekonomik desteği olmayan Bizim paramız değer kaybediyor..
    Bu papaz işninde bir düzmece ve kılıf olmasından çok kuşkuluyum, ABD seçime giderken bu politikaya ihtiyacı var, bizimde ekonomi dip yaptığından böyle bir danışıklı döğüş neden olmasın,daha önce Hollanda ile yapmadık mı,şimdide olmasın.
   Bu ülke bu badireyide atlatır bundan şüphem hiç ama hiç yok ancak sonuçlarını iktidar ve zenginler çekmiyor yine garipler...
     Bu dönemde bize aynı gemideyiz diyenler, evet aynı gemideyiz ve bu ülke için mücadeleye hep varız. Amma şunu iyi de biliyoruz, bu gemi sağ salim karaya yanaştığında sizin ilk işiniz bizleri yine o gemiden kovma ve düşman ilan etme sevdanız hiç bitmeyecek.
     Bu ülkede birlik için birbirimizin yaşam şekline,fikrine,rengine, inancına ve hak arama haklarına ,söz söyleme  ve muhafet etme  haklarınasaygı göstermedikçe Her muhalife Vatan haini damgası vurulmaya devam edildikçe  bu gemi yine su almaya devam edecektir..

Şunuda hatırlatarak yazımı bitireyim, Bu ABD nin Türkiyeye  1964 yılında Johnson Mektubu ile tehdit edip İsmet İnönüyü de tehdit ettiğini ve de Sizi SSCB (Bu günkü Rusya) ya karşıda korumayız dediğini herkes bilir ama işine gelmeyince hatırlamaz. Bunu üzerine İsmet İnönü bu korumayı yapmayacaksınız yapmayın der ve SSCB ile gidip  10 tane fabrikanın inşası anlaşmasını imzalar. Ve Amerikaya Türkiye burada durur ve yeni bir dünya düzeninde yine yerini alır der ve konuyu kapatır.
Biz ABD nin bu tehditlerine aldırmadan birlikte yatırım üretim ve paylaşım formüllerini giliştirmemiz ve yandaş mantığını da hemen terk etmemiz gerekiyor..
            Benden bugünlük bu kadar...
                                                                            Hüseyin Kocaman


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aynı gemideyiz de....

Aynı gemide olduklarımız 1968 de 6 filo İstanbul geldiğinde ABDye karşı çıkanları o günün MTTB başkanı İsmail Kahraman tarafından Komünistl...